Doğuş Grubu, Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni imzaladı

 

Yaşamın tüm alanlarında toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadın çalışanların ülke ekonomisinde daha aktif rol almasının gerekliliğine inanan Doğuş Grubu, bu alandaki duyarlılığını Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ne imza atarak bir kez daha ortaya koydu.

Doğuş Grubu, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi ve BM Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi ortaklığında oluşturulan Kadınların Güçlendirilmesi Prensipleri’ne (WEP) attığı imza ile cinsiyet eşitliği için üst düzey kurumsal liderlik sağlanmasından, bu alandaki gelişimin ölçülmesi ve halka açık raporlanmasına kadar bir dizi taahhütte bulunmuş oldu.

Doğuş Grubu, cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalarına yeni bir halka daha ekleyerek BM Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles) imzacılarından biri oldu.

Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve BM Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığında oluşturulan Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri arasında tüm kadın ve erkeklere işte adil davranılması, insan haklarına ve ayrım yapmama ilkesine saygı gösterilmesi, kadınların eğitim, kurs ve profesyonel gelişim imkânlarıyla desteklenmesi, toplumsal inisiyatifler ve destekler aracılığıyla eşitliğin teşvik edilmesi gibi taahhütler yer alıyor.

Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan, Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ne attıkları imzayı, uzun yıllardır yürüttükleri yoğun çalışmaların yeni bir halkası olarak nitelendirerek, “Kadınlarımızın konumunu daha da iyileştirmek, iş ve sosyal hayatta daha etkin olmalarına destek olmak grup olarak öncelikli amaçlarımız arasında yer alıyor. Yürüttüğümüz farklı programlarla bu alanda somut sonuçlar elde etmeyi hedefliyoruz. Bu imza ile de bu konudaki kararlılığımıza resmiyet kazandırıyoruz” dedi.

Doğuş Grubu’nun bu alandaki çalışmaları hakkında bilgi veren Hüsnü Akhan, Türkiye’de kadınların ekonomiye katılım sürecinde cinsiyet eşitliğinin sağlanması için çalışmalarına Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in de yönetiminde bulunduğu ‘İşte Eşitlik Platformu’ ile başladıklarını hatırlattı.

Kadın çalışanların ülke ekonomisinde daha aktif rol alarak hak ettiği yeri alması için “Doğuş’ta eşitlik, işte eşitlik” sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden Hüsnü Akhan, “Anne, eş ve yönetici şapkalarını bir arada taşıyan kadın çalışanlarımızın kariyer gelişimlerini desteklemeyi ve kadın üst düzey yönetici sayısını artırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda “‘Kadınlar İçin Mentorluk Programı’nı başlattık ve çok olumlu sonuçlar elde ettik. Kurduğumuz iç mentorluk sistemi ile cinsiyet eşitliği kavramının Doğuş’un kurum kültürünün ayrılmaz parçası olması yönünde önemli mesafe kaydettik” dedi.

Hüsnü Akhan, aynı hassasiyetlerle 2012 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSMEK ortaklığında başlattıkları proje ile 4 yılda 20 bin kadına finansal okuryazarlık eğitimi verdiklerini de hatırlattı.

1

1